P1010392

Markus Grigos Bananasplit-tærte

Ingredienser:
Ca ½ portion mørdej http://www.bizzybaker.dk/2016/04/09/mordej-museum/
1
00 g marcipan
100 g rørsukker
100 g stuetempereret smør
2 letpiskede æg
25 g mel
100 g hakket mørk chokolade
25 g ristede hakkede mandler

Pynt/Tilbehør:
Bananer
2-3 bananer i skiver
Chokoladespåner
Vaniljeis eller creme fraiche

Fremgangsmåde:
Tænd oven på 170 grader
Hak chokoladen og rist og hank mandlerne
Smør en tærteform og drys den med mel
Beklæd formen med mørdej
Rørmarcipan, rørsukker og det bløde smør til en cremet masse
Tilsæt æggene og vend så smørret i
Til slut røres mandler og chokolade i og massen fordeles på mørdejen
Bages 45-50 minutter
Lad kagen køle

server med skiver af banan og masser af chokoladespåner samt evt. is
I den originale opskrift skal bananskiverne drysses med sukker og karameliseres med gasbrænder, men sådan en har jeg ikke 😉 – og det her fungerer også rigtig godt 🙂

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *