chokoladeboller

Svampede chokoladeboller

Ingredienser:
3 deciliter vand (ca. 37 grader varmt)
30 gram gær ( jeg brugte en pakke tør gær).
2 hele æg
575 gram hvedemel
50 gram sukker
1 teskefuld salt
1 strøgen teske stødt kardemomme
60 gram blødt smør
100 gram mørk chokolade
+ 1 æg til pensling

Tilberedning:
Mål tre deciliter lunkent vand af, og rør gæren ud i vandet. Brug gerne en røremaskine. Rør derefter æggene i ét ad gangen.
Hvedemel vejes af sammen med sukker, salt og kardemomme, og æltes derefter gradvist ind i dejen.
Til sidst æltes det bløde smør i, og dejen æltes nu igennem ved lav hastighed i 5-7 minutter. Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve i en time.
Slå dejen ud på et meldrysset bord. Hak chokoladen groft.
Ælt chokoladestykkerne forsigtigt ind i dejen. Del dejen i 12 lige store stykker. Tril dem til boller, og sæt dem tæt på en bageplade med bagepapir. Gerne blot med 1½ centimeters afstand, så de vokser sammen under bagningen.
Lad nu chokoladebollerne efterhæve i 45 minutter.
Pensl dem med sammenpisket æg.
Bag chokoladebollerne i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, hvor de skal have omkring 10 minutter. Måske et par minutter mere.
De færdigbagte chokoladeboller køles af på en rist.

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *