morgenboller

Langtidshævede morgenmadsboller

Ingredienser:
15 g gær (ca en tredjedel pakke)
9 dl lunkent vand
100 g havregryn
200 g rugmel (eller anden meltype du kan lide)
600 g hvedemelTilberedning:
Rør gær, salt og vand sammen
Tilsæt havregryn
Lad det stå i 10 min
tilsæt rugmel
Rør til sidste hvedemelet i og ælt så dejen på maskine i ca 15 min
Dejen skal være meget blød og klistretDæk med film og sæt i køleskab til næste morgen

Næste morgen:
Tænd ovnen på 250 grader og sæt en ildfast skål med vand i bunden af ovnen:
Drys mel på bordet, hæld dejen ud her på – IKKE røre eller ælte!
Brug 2 dejskrabere, paletknive eller lign til at skære dejen ud i klatter og løg dem på bagepapir.
Bag 15-20 min uden at åbne lågen!

Tip:
Jeg bager tit en plade boller. Resten af dejen smider jeg op i en hævekurv og når bollerne så er ude af ovnen, vendes denne ud på en plade og sættes straks i ovnen.
bages ca 1 time – tjek evt med stegetermometer… det skal helst nå op på 100 grader i midten.

P1010372

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *