P1000430

Sandwichtærte med skaldyr og laks

Bunde:
25 g gær
4 dl mælk
1 spsk olie
½ tsk salt
2 tsk sukker
1,1 liter mel

Smelt smørret og tilsæt mælken, når det er 37 grader udrøres gæren deri. Salt og sukker tilsættes.
Rør mel i til dejen slipper  skålen.
Drys mel på bordet og lad dejen hæve her i 30 min tildækket
Ælt dejen igennem og tilsæt evt det resterende mel
Kom det i en smurt springform
Hæv 30 min. tildækket
Bag på rist nederst i ovn 200 grader i ca 30 minutter
Lad brødet køle af under klæde
del i tynde bunde

Fyld:
100 g mayonaise
1 dl cremefraiche
½ dl finthakket dild
½ dl fintklippet purløg
salt & peber
6 hårdkogte æg
300 g krebsehaler
100 g røget laks skåret i små stykker

Rør først dressingen samen – rør endelig ikke for meget
Tilsæt fyldet og fordel det mellem bundene

Opsmøring
200 g mayonaise
1 dl creme fraiche
Blandes og smøres på top og kanter

Pynt:
150 g røget laks
500 g rejer
Citron
Agurk
Frisk dild

Jeg laver “rosetter” af lakseskiver og skærer lange agurkreskiver til siderne … resten er fri fantasi 😉

Udskriv

En tanke om "Sandwichtærte med skaldyr og laks"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *