Ingredienser:
1 stor svinemørbrad
3 tsk brun farin
2 tsk paprika
1 tsk salt
1 pakke bacon
2 teskefulde sennep (gerne Maille med honning)
2 teskefulde brun farin
Tilberedning:
Puds mørbraden og tænd ovnen
Bland brun farin med paprika og salt, og mas det godt sammen.
Gnub så den hjemmelavede rub grundigt ind i mørbraden.
Vikl bacon om mørbraden, og fastgør skiverne med enten tandstikker eller kødnåle.
Kom en smule olie på en middelvarm pande, og svits nu mørbraden cirka syv minutter på hver side. Uden at vende kødet undervejs, da den skal stå og blive sticky, hvor den brune farin langsomt karamelliserer.
Men altså cirka syv minutter på hver side, hvor varmen ikke er så høj, at kødet brænder på, men heller ikke så lav at det koger i stedet for at stege.
Læg svinemørbraden i et ildfast fad. Rør brun farin og sennep sammen, og fordel det udover
Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor svinemørbraden nu skal stege i cirka 13 minutter.
Tag den ud af ovnen, og lad den hvile i mindst 10 minutter inden udskæring med en skarp kniv.
Serveres gerne med hasselbackkartofler eller kartoffelrösti og grøn salat