Chokoladeroulade med hvid chokoladecreme

Ingredienser:

Rouladebund:
3 æg
100 g sukker
50 g kartoffelmel
50 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kakao
(2-3 spsk. Grand Marnier)
Hvid chokoladecreme:
100 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde
2 spsk. flormelis
Tilberedning:
Rouladebund:
Tænd ovnen på 250°.
Pisk æg og sukker til en hvid og luftig skum.
Sigt kartoffelmel, hvedemel, bagepulver og kakao sammen og vend blandingen forsigtigt i æggeskummet.
Smør dejen jævnt ud på en plade med bagepapir.
Bag rouladebunden ca. 8 min.
Vend den varme bund ud på et stk. bagepapir drysset med sukker.
Træk forsigtigt papiret af bunden og lad det ligge løst ovenpå og lad den køle af under et viskestykke. Det er vigtigt, at bunden forbliver blød.
Dryp evt.  med Grand Marnier.
Hvid chokoladecreme:
Hak chokoladen og smelt den over vandbad.
Pisk fløden med flormelis til blødt skum.
Rør lidt af skummet i chokoladen og fold derefter hurtigt resten i chokoladen.
Bred cremen ud på rouladebunden.
Rul bunden sammen til en roulade.
Pak den godt ind i bagepapiret og lad den sætte sig ca. 4 timer i køleskabet.

Tips:
Pynt gerne med et drys flormelis og evt chokoladesnirkler
eller smeltet hvid chokolade, ristede hasselnøddeflager og et par appelsinswingere

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *