Ingredienser:
Til bunden:
200 g digestive kiks
100 g smør
ca 10-12 pæne jordbær
Til “fromagen”:
3 blade husblas
400 g jordbær skåret i tern
1 dl sukker
200 g flødeost (f.aks. Philadelphia)
3 dl piskefløde
saft af en halv citron
Til geleen:
4 blade husblas
3 dl koncentreret saft
2 tsk rød frugtfarve (kan udelades)
Til pynt:
et par jorbær, lidt citronmelisse og evt mini-kyskager 😉
Tilberedning:
Skær jordbær i terne og drys med sukker
Læg de 3 blade husblas i blød
Beklæd bunden af springformen med bagepapir og kageplast langs kanten. Smelt smørret i en gryde. Knus kiksene i en foodprocessor (eller i en pose med kagerulle)
Bland kiks sammen med den smeltede smør. Hæld kiksemassen i springformen og pres den i et jævnt lag ud til kanten så hele bunden er dækket. Skær jordbærene i halve og stil dem hele vejen rundt i kanten med skærefladen udad.
Stil bunden på køl og tilbered fromagen.
Rør flødes,osten blød med ca ½ dl fløde
Pisk resten af fløden til let skum
Bland ostemasse, flødemasse og jordbær godt
Smelt husblas. Afkøl det med citronsaften og rør det i massen
Fordel fromagen på kiksebunden.
Sæt den på køl i mindst 4 timer
Slut evt af med en kort tur i fryseren, for at forstærke overfladen
Sæt de 4 blade husblas i blød og smelt dem i saften i mikroovn. Tilsæt evt frugtfarve og lad geleen køle til stuetemperatur
Hæld den forsigtigt over fromagen og sæt det igen på køl
Ved servering fjernes springformens ring og kagen løftes forsigtigt over på et fad, mens bagepapiret trækkes væk
pynt kage og fjerne til sidst kageplast
TIP:
Man kan sagtens udelade gele og bare lægge friske jordbær på toppen af kagen