Luksus smørcreme

Ingredienser:
120 g past. æggehvider
170 g hvidt sukker
200 g blødt smør
evt. 1/2 vaniljestang
evt. pastafarve

Fremgangsmåde:
Kom æggehvider og sukker i en skål over vandbad og varm det op mens du pisker stille og roligt. Temperaturen skal nå 65 grader, hvorefter du fjerner skålen fra vandbadet – kommer sukkerhviden over i en ren skål og pisker videre i godt 10-15 min til marengsmassen er stuetemperatur.
Det er vigtigt at massen er kølet ned, ellers vil smørret “smelte” i marengsen fremfor at blive “optaget” i marengsen!!
Tilsæt det stuetempererede smør i små bidder under piskning, og fortæt med at piske yderligere et par minutter til du har en blød, cremet marengssmørcreme.
Tilsæt vaniljekorn, citronsaft, pastafarve eller f.eks. fintblendede friske bær….

Cremen er super god at smøre kager op med, og så smager den også skønt!
Jævn creme vs. skilt creme: Hvis cremen skiller lidt under piskning så bevar roen. Hvis cremen er for kold, kan du varme den en lille bitte smule op over vandbad mens du fortsat pisker. Hvis den er for varm kan den sættes på køl lidt og piske igen efterfølgende.

TIP:
Cremen egner sig fint til at fryse ned, så du kan nemt lave større portioner. Tag blot cremen ud af fryseren et par timer før den skal anvendes, og pisk den luftig igen inden brug

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *