gulerodskage

Gulerodskage med flødeostecreme

Ingredienser
4 æg
200 g smeltet smør
600 g brun farin
280 g mel
400 g gulerødder, groftrevet
2 tsk bagepulver
3 tsk kanel
1 tsk stødt nellike
½ tsk salt
135 g valnødder, hakkede (kan undlades eller erstattes af pecan, mandler eller hasselnødder)
2 dl rosiner (kan undlades)

flødeostecreme
100 g. stuetempereret smør
150 g. flormelis
200 g. flødeost
1 citron – øko eller ubehandlet
1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige

Tilberedning
Rør alt sammen i en skål.
Hæld dejen i en rund form (ca. 25 cm i diameter) smurt og/eller foret med bagepapir.
Sæt kagen i en kold ovn og bag i 70 minutter ved 180 graders varmluft.
Imens kagen bager kan du røre flødeostecremen:
Til flødeostecremen røres smør, flormelis, fintrevet citronskal og vaniljekorn godt. Jeg har brugt røremaskinen og den gummibelagte spade i dag. Kør ved medium hastighed i 10 minutter. Hvis du ikke bruger røremaskine, piskes blandingen med elpisker i 10 minutter.
Kom flødeosten i og rør til massen er ensartet. Her skal man ikke røre i længere tid end nødvendigt, for så kan massen blive tynd.

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *