P1290749

Kartoffelroulade med grøn urtekartoffelmos

Ingredienser:
Til bunden
ca 900 g bagekartoffel
2 æg
1 dl piskefløde
1 1/2 tsk groft salt
friskkværnet peber
Til mosen
450 g
 bagekartofler
50 g smør
½ dl kogvand eller mælk
1 dl krydderurter efter eget valg
lidt salt og peber

Tilberedning:
Bunden:
Denne er faktisk én stor plade ovnbagt rösti
Kartoflerne skrælles og rives groft (evt. i foodprocessor)
Bland fløde, æg, salt og peber i en skål og vend de revne kartofler heri
Massen lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og bredes ud til ca ½ cm tykkelse (brug hænderne)
Bages ca 25 min v 200 grader
let gylden
Når bunden er bagt, vendes den om på et stykke bagepapir, så den grove overflade vender nedad. For at få rouladen til at slippe bagepapiret kan du gøre et viskestykke fugtigt og lægge det over et øjeblik når rouladen lige er kommet ud af ovne
Kartoffelmosen
Kartoflerne skrælles, skæres i stykker og koges møre  – UDEN salt!
Tag ½ dl kogevand fra
De kogte kartofler moses og blandes med smør
De friskes krydderurter blendes nu med kogevandet (brug stavblender – eller hak dem superfint med kniv)
Dette fine grønne “urtevand” blandes nu grundigt i mosenog der smages til med salt og peber.
Kartoffelmosen må endelig ikke være for tynd.
Mosen smøres på kartoffelbunden, der rulles sammen som en roulade. Bagepapir foldes fast om rouladen. Den hviler lidt (gerne til næste dag)  inden den skæres ud i ca. 3 cm tykke skiver. Læg kartoffelrouladerne på en plade med bagepapir –  eller i et smurt ildfast fad – og varm dem i ovnen lige inden serveringen.

  • Variationer

    Rouladen kan sagtens laves med helt almindelig kartoffelmos
    Andre typer fyld
    – flødestuvet spinat (Tyk)
    – revet ost
    – pesto

 

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *