backup-fotos-bizzys-ipad-653

De lækreste birkes

Ingredienser:
50 g gær
4 dl mælk
750 g mel
1 æg
2 spsk sukker
1 tsk salt
Birkes

Fyld:
200 g koldt smør
Derudover et sammenpisket æg.

Tilberedning:
Lun mælken og rør gæren ud heri
Tilsæt de øvrige ingredienser (UNDTAGEN smør!)
Stil dejen til hævning ca. 20 minutter

Rul dejen ud til ca. 25×40 cm på et meldrysset bord
Nu skal det kolde smør fordeles på dejen over tre omgange. Anvend evt. en ostehøvl. Dæk den ene halvdel af dejen med de tynde smørskiver. Fold dejen sammen henover smørlaget, så smørret ligger inde i dejen.  Rul den igen ud til 25×40 cm og gentag processen i alt 3 gange og brug alt smørret.
Nu skal dejen hvile i 30 min på køl, så det hele får samme temperatur. Rul den nu ud i ca ½ cm tykkelse og 20 cm bred. Pensl med vand og fold en tredjedel ind fra hver side og rul den lidt fladere igen og er ca 10 cm bred. Pensl nu toppen med æggestrygelse og drys godt med birkes. Skær dejen ud i ca 5 cm brede stykker.
Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad hæve yderligere 30 minutter.
Bages ved 225 grader i 12-15 minutter

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *