irishcoffeekage

Irish Coffee kage

Ingredienser

 • 250 g god mørk chokolade
 • 125 g stærk kaffe
 • 180 g smør
 • 150 g brun farin
 • 50 g sukker
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 6 æg
 • 100 g hvedemel
 • 100 g mandelmel
 • ½ tsk. salt

Whiskychokolade:

 • 100 g mørk chokolade – kan købes her
 • 2 spsk. piskefløde
 • 2-3 spsk. whisky
 • 1 nip salt

Baileysskum:

 • 2½ dl piskefløde
 • 3 spsk. Baileys
 • 1 nip salt

Til servering:

1 spsk. kakaopulver

 Tilberedning

 1. Tænd ovnen på 160º, og beklæd springformen med bagepapir (både bund og kanter). Hak choko­laden groft, og smelt den ved svag varme i en gryde sammen med kaffe og smør. Tag gryden af varmen, når det hele er smeltet sammen, og rør brun farin, sukker og vaniljesukker i. Lad blandin­gen køle af i 5 minutter.
 2. Del æggene i blommer og hvider. Rør ægge­blommerne i chokoladeblandingen, og tilsæt herefter hvedemel, mandelmel og salt.
 3. Pisk æggehviderne stive i en ren skål med en elpisker. Vend de stiftpiskede æggehvider i choko­ladeblandingen ad flere omgange, til dejen er lige akkurat jævn og ensartet. Fordel dejen i en springform ca. 20 cm (kan købes her), og bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter, til den er gennembagt, men stadig lidt blød og hvælvende i midten. Prik et par huller i overfladen af kagen med en gaffel. Placér springformen på en bagerist, og lad kagen køle af i formen i 10 minutter, til den er lun, men ikke brandvarm.
 4. Whiskychokolade: Hak chokoladen, og smelt den sammen med piskefløden, smag til med whisky og salt. Hæld whiskychokoladen ud over den lune kage i springformen, og lad den køle af i min. 30 minutter.
 5. Baileysskum: Pisk fløden stiv. Tilsæt Bailey og pisk/rør det forsigtigt i. Fordel skummet på toppen af den afkølede kage, og sigt kakaopulver over kagen. Servér gerne kagen, mens den stadig er helt friskbagt og lun.
Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *