Karamel brownies

Luksusbrownie med karamel

Ingredienser:
350 g. god mørk chokolade (gerne Marabou mørk)
200 g. sukker
170 g. smør
140 g. hvedemel
2 tsk bagepulver
4 store æg
1 spsk vanilleekstrat
1 ds karameliseret mælk (eller kog det selv)

Tilberedning:
Start med at smelte chokolade, sukker og smør over et vandbad. Rør jævnligt ca. 10 min. Det må ikke koge! Afkøl ved stuetemperatur.

Forvarm ovn til 175 grader og smør en lille bradepande (24×30 cm) med smør og drys med mel eller “for” den med bagepapir.

Bland mel og bagepulver i en skål som sættes til side.
Brug nu en håndmixer på lille hastighed til at mikse chokolademassen lind og blank. Tilsæt et æg ad gangen og pisk grundigt undervejs. Tilsæt herefter vanille  Rør nu melblandingen omhyggeligt i og rør til sidst forsigtigt karamellen i. Dejen hældes herefter over i bradepanden og fordeles i et jævnt lag.

Bag kagen i ca. 20 min., midt ovnen ved 175 grader (indtil kanterne er sprøde og slipper siden af formen)

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *