Pavlova

Pavlova

Ingredienser:
3 æggehvider
1/2 tsk eddike
150 g flormelis
100 g marcipan

Til pynt:
2 1/2 dl piskefløde
1 1/2 dl creme fraice, 38 %
4 spsk flormelis
1 vaniliestang
Revet skal af en (økologisk) appelsin
Friske bær efter behov og ønske.

Tilberedning:
Tænd ovnen på 150 grader.
Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af flormelis til skum.
Tilsæt resten af flormelisen og pisk videre til det stivner.
Vend den revne marcipan i blandingen
Tegn en cirkel på ca. 25 cm på bagepapir. Vend og placer marengsmassen herpå i et tykt lag på bagepladen.
Bag det ca. 30-40 minutter, sluk ovnen og lad kagen stå i den lukkede ovn og køle af.
Når bunden er kold er den klar til pyntning.
Pisk fløden til let skum, vend creme fraice heri, tilsæt vanilie, flormelis og appelsinskræl
Fordel cremen på marengsbunden og pynt med friske skyllede bær.

Variant:
Suppler evt. med appelsinfiletter.

Massen kan tilsættes mørk chokolade for at give en dybere smag.

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *