Bagels

Bagels

Ingredienser:
50 g. gær
1/2 l. vand
1/2 dl sirup
2 spsk. olie
1 1/2 spsk salt
2 spsk. sukker
ca. 900 g mel

Tilberedning:
Opløs gæren i lunkent vand, tilsæt de øvrige ingredienser og ælt godt.
Lad dejen hvile i 15. minutter.
Deles i 16 lige store boller.
Dyp en finger i mel og lav hul i hver bolle og drej lidt rundt og form begelen på denne måde. Det er vigtigt er der er rigeligt med  mel på bordet da bollerne ellers hæger fast.
Sæt en stor gryde med lidt vand og bring tæt på  kog. Lad dem hæve i 30 minutter.
Kog 2 bagels ad gangen 2 minutter på hver side.
De lægges på en bageplade og drysses med sesam, birkes, ost eller hvad man kan tænke sig.
Bag derefter bagels i 200 grader varm ovn i 30 minutter.

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *