Lemon pavlova

Lemon Pavlova

Ingredienser:
6 æggehvider
375 g sukker
2 1/2 tsk. maizena
2 økologiske citroner
50 g mandelflager
3 dl piskefløde
1 glas Lemoncurd

 

Tilberedning:
Ovn sættes til 180 grader
Læhg et stykke bagepapir på en bageplade
Herpå tegnes en cirkel i den ønskede størrelse for pavlovaen

Pisk æggehvider indtil der dannes små toppe (ikke helt stiv)
Tilsæt sukker skefuld for skefuld indtil marengsen er skinnende.
Drys maizena henover og riv skallen af 1 citron henover.
Tilsæt 2 tsk citronsaft.
Det hele vendes forsigtigt sammen.
Massen fordeles på den optegnede cirkel

Sæt pavlovaen ind i ovn næstnederst og skru straks ned på 150 grader

Bages 1 time

Tages ud af ovn men må ikke stilles for koldt et sted

Lige før servering påføres et tyndt lag lemoncurd.

Herefter påføres et lag flødeskummet af 3 dl fløde

Drys med mandelflager og evt skal fra den sidste citron

Lis tips: Hvis du selv har lavet din lemoncurd er det en god ide at gemme citronskallen som du alligevel ender op med. Denne kan bruges i marengsmassen eller fløden og dermed bidrage til den gode smag.

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *