Ingredienser:
6 æggehvider
375 g sukker
2 1/2 tsk. maizena
2 økologiske citroner
50 g mandelflager
3 dl piskefløde
1 glas Lemoncurd
Tilberedning:
Ovn sættes til 180 grader
Læhg et stykke bagepapir på en bageplade
Herpå tegnes en cirkel i den ønskede størrelse for pavlovaen
Pisk æggehvider indtil der dannes små toppe (ikke helt stiv)
Tilsæt sukker skefuld for skefuld indtil marengsen er skinnende.
Drys maizena henover og riv skallen af 1 citron henover.
Tilsæt 2 tsk citronsaft.
Det hele vendes forsigtigt sammen.
Massen fordeles på den optegnede cirkel
Sæt pavlovaen ind i ovn næstnederst og skru straks ned på 150 grader
Bages 1 time
Tages ud af ovn men må ikke stilles for koldt et sted
Lige før servering påføres et tyndt lag lemoncurd.
Herefter påføres et lag flødeskummet af 3 dl fløde
Drys med mandelflager og evt skal fra den sidste citron
Lis tips: Hvis du selv har lavet din lemoncurd er det en god ide at gemme citronskallen som du alligevel ender op med. Denne kan bruges i marengsmassen eller fløden og dermed bidrage til den gode smag.