fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Ingredienser:
50 g smør
2 1/2 dl sødmælk
50 g gær
1½ spsk sukker
1 tsk salt
1 æg
475 g hvedemel
1 tsk vanille
½ tsk kardemomme

Tilberedning:
Smør smeltes, gryden tages af blus og mælk tilsættes.
I en røreskål opmåles de øvrige ingredienser. Mælk/smør tilsættes…og det hele røres sammen og sættes til hævning ca en halv time.
Derefter slåes dejen op i ca 16 stykker og formes til boller som placeres på bageplade.
Bollerne skal efterhæve yderligere en halv time
Bollerne pensles med sammenpisket æg og bages derefter i 10- 15 min, midt i 200 grader varm ovn
Tip: 180 grader i 10 min. giver bløde lækre boller

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *