Madbrod

Madbrød

Ingredienser (2 stk):
50 g msør
1 dl mælk
1 dl kærnemælk
50 g gær
2 tsk sukker
2 tsk groft salt
40 g hiseflager (ca. 1 dl)
50 g sesamfrø (ca. 1 dl)
300 g rugmel (ca. 5 1/2 dl)
350 g hvedemel (ca. 5 1/4 dl)
Pensling: Sammenpisket æg

Tilberedning:
Bagetid: Ca. 30 min. ved 200
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld det hele i en røreskål og tilsæt kærnemælken.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold igen med hvedemelet)
Slå dejen sammen, tildæk og stil til hævning i ca. 1 time
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt godt i gennem
Tilsæt evt resten af melet og form til 2 runde brød (ca. 14 cm i diameter)
Lad dem efterhæve på bagepair eller plade i ca. 30. min.
Pensl med æg og rids 2 ringe i hvert et brød.
Bag brødene nederst i ovnen.

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *