Birgitsnegle

Birgits cremesnegle

Ingredienser (dej):
250 g mel
75 g smør
25 g gær
1 1/2 dl mælk
2 spsk sukker

Ingredienser (creme):
2 æggeblommer
3 spsk sukker
2 tsk vanilliesukker
2 spsk mel
2 1/2 dl mælk
evt. rosiner

Start tilbredning af cremen med at piske æggeblommer med sukker og vaniljesukker. Mel og mælk røres i lidt efter lidt og cremen koges igennem under piskning.

Smørret hakkes ud i melet. Gæren røres ud i lunken mælk og hældes i melet sammen med sukker. Dejen æltes igennem og hæver lunt en 1/2 time. Så æltes den igennem igen og rulles ud til en firkant på 20×25 cm.

Den afkølede creme smøres på , der drysses evt. med rosiner. Dejen rulles ud som en roulade på den lange led og skæres ud i ca. 20 stykker, der lægges på en bageplade beklædt med bagepapir

Sneglene efterhæver i 25 min., pensles med mælk og bages i 10 min. i 250 grader varm ovn. De pyntes med glasur mens de stadig er varme.

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *