Valnøddekage

Valnøddekage med moccafyld

Ingredienser bunde:
6 æggeblommer
100 g sukker
100 g valnødder
50 g hvedemel
6 æggehvider

Ingredienser  fyld:
1 tsk nescafe pulver
1 spsk kogende vand
3 dl piskefløde
25 g flormelis
1 spsk kakao
100 g hakket chokolade

Moccasmørcreme til toppen:
100 g blødt smør
75 g flormelis
1 1/2 tsk nescafe pulver
1 spsk kogende vand

Pynt:
Ca. 9 pæne valnøddekerner

Rør æggeblommerne med sukker og bland findelte valnødder og hvedemel i.
Rør det forsigtigt sammen med de stiftpiskede æggehvider og kom dejen i en smurt springform og bag kagen ved 180C i ca. 25 min.

Imens laves fyld og evt. topping til kagen.

Fyld: Opløs nescafe i kogendde vand.
Pisk fløden næsten stiv. Tilsæt kaffeblanding, flormelis og kakao og pisk det sammen. Til sidst tilsættes hakket chokolade.

Smørcreme: Pisk smør og florsukker sammen med en håndmikser. Opløs kaffepulveret i det kogende vand og pisk det i cremen

Flæk den kolde kage. Smør fyldet på den nederste del. læg toppen på. Foredel smørcremen ovenpå og pynt med nøddekerner.

stil kagen koldt til den skal spises 🙂

smørcremen kan sagtens erstattes af kaffeglasur, eller bare et drys kakao 😉

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *