Sesambagt laks

Sesambagt laks

Ingredienser:
1 pænt stykke laks  (ca 20 -25cm ) eller 4 laksesteaks
4 spsk. flødeost (evt. light) med hvidløg og urter

Ingredienser (topping):
2-4  skiver hvidt brød uden skorpe
2 tsk. olie
saft af ½ lime eller citron
1 håndfuld sesamfrø
1 fed hvidløg
lidt purløg
lidt mere sesam

Tilberedning:
Tænd ovnen på 200 grader
Smuld brødet i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser til toppingen. Bland det hele godt sammen
Læg bagepapir i et ildfast fad.
Dup laksen tør og skær en “lomme” i
Fyld lommen med flødesosten
Læg laksestykkerne i fadet og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
Kom brødblandingen ovenpå
Drys med sesam
Sæt i det i ovnen ca. 15-20 minutter, til fisken er netop gennemstegt. (bruger du et helt stykke laks skal det nok have ½ time, eller du kan skære det i portioner inden det sættes i ovnen)

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *