Kødsauce:
500 g oksefars
1 løg
1 fed hvidløg
lidt koncentreret tomatpure
salt og peber
Ostesauce:
4 spsk smør
4 spsk mel
½ l mælk
3 æg
100 g parmesan (frisk)
Makaroni:
1 pakke makaroni
Rigeligt vand
Salt
100 g frisk parmesan
Tilberedning:
Jeg starter altid “bagfra” med denne opskrift.
– nemlig med at koge makaronien, så kan den køle af og lægges pånt op i fadet, hvilket jeg godt kan lide, da man får et flot snit, men det er jo uden betydning for smagen 😉
Makronien placeres i et smurt (evt raspdrysset) ildfast fad (lasagnefad) og de 100 g parmesan rives henoverKødet brunes og løg og hvidløg brunes med, der tilsættes tomat og det smages til med salt og peber
saucen hældes over makaronierne.
Smelt smør i en kasserolle, tilsæt melet, rør kraftigt. Skru ned for vammen og tilsæt mælken lidt efter lidt. Rør det til en ensartet sauce. Pisk de 3 æg i og lad det få et opkog inden det sidste ost tilsættes og saucen hældes over kødsaucen.Nu skal det i ovnen ca. 30 min ved 220 grader
Imens kan man jo lave en lækker salat 🙂