Start med at lave kagecremen:
Ingredienser:
1 æg
1 spsk sukker
1 1/2 spsk maizena eller mel
korn af vanillestang eller 1 tsk vanillesukker
2 dl mælk
Tilberedning (creme):
Start med at lave cremen.
Det hele piskes sammen og bringes i kog under omrøring
Stil til afkøling
Ingredienser (dej):
1 pakke gær
100 g smeltet afkølet smør
2 1/2 dl lun mælk
1 æg
30 g sukker
1 tsk salt
ca 500 g mel.
Tilberedning:
Udrør gær i mælk/smør og tilsæt resten af ingredienserne. Ælt grundigt
Del i 24 “boller” klap eller rul hver enkelt til flad cirkel. Herpå 1 spsk creme
Hver enkelt flad cirkel med creme samles med fingrene så der er lukket i en lille tut som tobakspose. Vend bollen om så lukningen er nedad på bagepladen. Stil til hævning 45 min. Pensles evt med æg eller piskefløde Bages ca. 12 min ved 200 grader. Pyntes gerne med smeltet chokolade eller chokoladeglasur og krymmel
- kan naturligvis laves med pulvercreme eller syltetøj…