Ingredienser (dej):
35 g gær
1 3/4 dl lunkent vand
35 g sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
1 æg
35 g smør
ca. 400 g mel
Ingredienser (remonce):
200 g smør
200 g sukker
2 – 3 spsk kanel
Desuden: æg til pensling, hakkede nødder (gerne flager) og perlesukker
Tilberedning:
Gæren opløses i vand.
Sukker, salt, kardemomme og æg tilsættes.
Mel og smør tilsættes og der æltes til dejen er blank og smidig.
Hæver et lunt sted i 30 minutter.
Dejen deles i 3 stykker.
Stykkerne rulles aflange i bradepandens længde og ca. 12 cm brede.
Fordel 1/3 af remoncen på hvert stykke – ikke helt ud til kanten.
Fold dejen sammen over remoncen.
Læg dem op på bradenpanden.
Klip snit i dejen, næsten hele vejen igennem, og bøj dem skiftevis til den ene og den anden side.
Hæver yderligere 45 minutter
Pensl med æg og drys med hakkede hasselnødder og perlesukker.
Bages ved 210 grader i 15-17 minutter