MarokkanskKylling

Marokkansk kylling

Ingredienser:
ca. 1,5 kg kylling – f.eks bornholmerhane
150 gr couscous
2 dl æblecider
½ dl olie
1 appelsin
1 lime
1 håndfuld abrikoser
1 håndfuld figner
1 håndfuld druer
50 g pinjekerner
50 g mandler
1 bundt mynte

Ingredienser “Rub”:
1 tsk fennikelfrø
1 tsk koriander (gerne hel)
1 tsk spidskomme
½ tsk kanel
1 spsk havsalt
2 spsk olie

Tilberedning:
Tænd ovnen på 200 grader.
Lav så “rubben” klar. Knus fennikelfrø, koriander og spidskommen i en morter. Bland kanel, salt og olie i, og sæt det til side.

Bland couscous i en skål sammen med cider og olie. Skyl appelsinen og limen og riv skallen ned i couscous (hvis de er usprøjtede!). Pres herefter saften ned i og rør rundt. Fjern stilken fra fignerne og skær dem og abrikoserne i mindre stykker. Bland det i couscousen sammen med pinjekernerne. Hak mandlerne groft, rør også dem i.

Hak mynten fint og halvér druerne og bland dem ligeledes i.

Stop nu det hele ind i kyllingen. Mas det sammen med en grydeske. Hæld evt. overskydende væske i. Luk kyllingen med kødnåle og evt. den ene halve appelsinskal.

Gnid kyllingen med rubben, og læg den i et ildfast fad med brystet opad.
Steg kyllingen i ca 1½ time.

Test at kyllingen har fået nok ved at løse lårbenet. Er kødsaften klar, er kyllingen færdig. Er saften blodig skal kyllingen steges lidt længere.

Parter kyllingen og skrab couscous fyldet ud og server det hele på et stort fad.

Giv evt. et godt brød og noget dip til (humus/marokansk agurkesalt/tzatziki)

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *