Hurtigboller

Hurtigboller

Ingredienser:
1 pk gær
½ dl olie
1 æg
1 dl surmælksprodukt
3 dl lunken vand
1 tsk salt
1 spsk sukker
1 dl sosikkekerner
1 dl grahamsmel
1 dl rugmel
1 dl havregryn
1 dl spelt flakes (urtekram) eller knuste cornflakes
ca. 2-3 dl hvemel

Tilberedning:
Tænd ovnen på 225 grader
Udrør gæren i det lune vand
tilsæt alle øvrige ingredienser Undtagen hvedemel
Rør det grundigt sammen
Tilsæt mel til en sammenhængende men klistret dej
brug en grydeske til at sætte dejklatter på en bageplade med bagpapir
pensl evt. med sammenpisket æg
Drys med knuste flakes eller solsikkekerner
Sæt bollerne i ovnen
… hvis du har plads på bagepladen så sæt en lille ovnfast skål med kogende vand på bagepladen (denne fjernes efter ca 15. min)
Bag bollerne ca 25-30 minutter … men prøv dig frem – der er jo stor forskel på hvor hurtigt en ovn varmer op, men de skal blive lidt gyldne 🙂

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *