HjemmelavetNutella

Hjemmelavet nutella

Ingredienser:
150 g. mælkechokolade (God Chokolade, giver god Nutella.)
150 g. mørk chokolade (God Chokoalde giver god Nutella.)
150 gram hasselnødder (Gerne ristede og afskallede.)
300 ml. piskefløde
100 g blødt smør i tern.

Tilberedning:
Start med at riste nødderne ved 200 grader i ca. 5 minutter.
Når de er gyldne og skallen sprækker er de færdige.
Fjern skallerne ved at rulle nødderne imellem fingrene.
Hæld nødderne i en food processor og hak dem meget fint.
Ristningen giver nødderne meget mere smag.
Hak chokoladen groft og hæld det i en stor skål.
Hæld fløden i en tykbundet gryde, og varm den op til kogepunktet.
Tag gryden af varmen og hæld fløden langsomt over chokoladen og rør rundt med et piskeris imens, til chokoladen er smeltet. Tag smørret og kom små klatter ad gangen i chokolademassen og pisk, til det er smeltet.
Pisk det blankt med et piskeris og din nutella er færdig.
Kan opbevares i køleskabet i en uges tid på glas.

Tip: Ønsker man ikke en crunchy Nutella så kan man udelade nødderne.

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *