Grovbirkes

Grovbirkes

Ingredienser:
½ l vand
1½ dl 5-kornsblanding
1 pk gær
1 tsk salt
1 spsk sukker
1 spsk olie
3 dl surmælksprodukt
ca. 7 dl mel  – hvedemel avt. tilsat lidt fuldkornsmel
ca 125 g smør (meget koldt!)

Tilberedning:
Start med at tænde ovnen (200) og kog vandet.
Hæld vandet over 5-kornsblandingen. Læg låg på.
Bland gær, salt og sukker i en skål.
Når gæren er opløst tilsættes olie og surmælk.
Afdryp 5-kornsblandingen og kom dem i skålen.
Tilsæt melet lidt af gangen
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Rul ud i en stor rektangel (ca 20’60 cm
Fordel smøret i tynde skiver (brug evt. ostehøvl)
Fold dejen en trdjedel in på den lange led og læg den sidste tredjedel over – du har nu en lidt tyk “pølse” i 3 lag
Skær den ud i 10-12 birkes
Læg dem på plade med bagepapir
Hæver i ½ time
Pensles og drysses med sesam eller hørfrø
Bag ca 20 min. ved 200 grader

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *