EtonMess

Eton mess

Ingredienser (marengs):
5 æggehvider
200 g sukker (ca. 2½ dl)
evt. lidt hakket chokolade

Ingredienser (marinerede Jordbær):
2 bakker jordbær
lidt rørskukker
hyldeblomstdrik
½ l piskefløde

Tilberedning:
Pisk æggehviderne og halvdelen af sukkeret til et fast skum. Pisk resten af sukkeret i. bred det ud på et stykke bagepapir. Bages ved ca 140 grader til den er sprød.  Bræk marengsen i små bidder når den aer afkølet.
Rens jordbærerne og skær dem i mindre stykker (gem et par stykker til pynt). Drys med rørsukker og hæld hyldeblomssaft over. Sæt dem i køleskabet.
Når dine gæster har spist deres hovedret, kan du gå ud i køkkenet. Start med at psike fløden. Afdyp jordbærerne og vend dem i. Vend ligeledes marengstykkerne i, og anret det hele i portionsglas.

TIP:
Hvis du bruger friske danske jordbær, behøver du ikke marinere dem. Man kan også anvende købe-marengs i stedet for selv at bage dem.

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *