Ingredienser:
1 pose jordskokker (ca. 750 g)
1 stort løg
1 bagekartoffel (eller 2-3 alm.)
Lidt olie
lidt fond (eller en terning)
1 dl mælk
vand
2½ dl fløde
lidt citron
salt
friskkværnet peber
1 pakke bacon
6 skiver rugbrød
Tilberedning:
Tænd ovmen på 250 grader
Skræl jordskokkerne ( læg dem i skål med vand tilsat citron så de ikke misfarves), løg og kartoffel og skær dem i mindre stykker
Svits grøntsagerne i lidt olie i en gryde
Hæld mælken ved og fyld op med (kogende) vand så det lige dækker
Smid fond/bouillonterningen i.
Bring det i kog
Lad det simre i en ½ times tid.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Imens lægges baconskiverne på en plade med bagepapir og det samme gælder rugbrøddet
Rugbrødet kan evt. stænkes let med olie og drysses med havsalt
dette skal have ca. 6 – 10 min men kan svinge meget bl.a af hensyn til brødets friskhed
Så hold øje 😉
Klip bacon i små stykker og skær rugbrødet i tern – eller hvad du nu føler for …
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Blend det (nemmest med stavblender)
Bring suppen i kog igen
Tilsæt fløden og smag til
Hæld suppen i (varme) tallerkener, pynt med ristet bacon og evt en dusk grønt 😉
Server med det ristede rugbrød