citronmuffins

Citronmuffins med marengs

Ingredienser (til ca. 12 stk):
150 g smør
3 dl sukker
3 æg (eller evt. 4 blommer og et æg  – da du skal bruge 4 hvider til topping)
1½ dl surmælksprodukt (jeg brugte creme fraiche i dag)
saft fra 1 citron
4½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk vanilie
ca. 1½ dl lemoncurd

Ingredienser marengs:
4 æggehvider
250 g sukker (gerne flormelis)

Tilberedning:
Tænd ovnen på 200 grader
Pisk smør og sukker luftigt.
Tilsæt æg et ad gangen.
Tilsæt surmælksprodukt og citronsaft.
Sigt mel, bagepulver og vanilie i.
Rør det hele sammen.
Fyld ca 1 cm dej i hver muffinform, og kom så ca. 1 tsk. lemoncurd i hver.
Fyld op med dej.
Bag ca. 12-15 minutter til de er gydne.
Imens piskes æggehviderne stive og sukker tilsættes lidt ad gangen.
Fordel marengsen på kagerne og sæt dem under grill til de er gyldne – hold øje!

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *