Blomkålsgratin

Blomkålsgratin

Ingredienser:
1 stort blomkålshoved
Evt. en rest skinke
50 g smør
75 g mel
1½ dl. blomkålsvand
1½ dl. fløde eller mælk
4 æg – delt i hvide og blommer)
salt og peber
fin rasp

Tilberedning:
Del blomkålen i buketter og kog dem 5 min. i letsaltet vand. Skyld straks med koldt vand, så processen stopper.
Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet.
Spæd med kogende blomkålsvand og fløde/mælk.
Kog igennem nogle minutter mens der røres.
Tag gryden fra varmen og rør æggeblommerne i.
Pisk æggehviderne stive og vend halvdelen i sammen med blomkålsbuketterne. Smag til med salt og peber.
Vend resten af de piskede æggehvider i.
Kom blandingen i et smurt og raspdrysset ovnfast fad.
Drys rasp over og bag gratinen nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
Server med tomatsalat eller anden salat

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *