Vanilliekranse

Vældige vanilliekranse

Mængde: 250 stk
 
INGREDIENSER:

500 g hvedemel
¼ tsk bagepulver
6 tsk vanillesukker
375 g smør
1 æg
250 g sukker
125 g mandler

FREMGANGSMÅDE:
  1. Smut mandlerne og hak dem fint – hvis de er for store stopper hullet i kødhakkeren.
  2. Rør hvedemel, bagepulver og vanillesukker sammen i en skål. Koldt smør hakkes og kommes i.
  3. Pisk æg og sukker sammen i en anden skål og tilsæt det til melblandingen. Tilsæt også de finthakkede mandler. Ælt nu blandingen sammen til en glat dej.
  4. Indstil kødhakkeren på det stjerneformede hul. Kør en klump af dejen gennem kødhakkeren og tag imod dejstrimlen i den anden ende – her kan det være rart at have en hjælpende hånd. Læg hver dejstrimmel på et spækbræt.
  5. Skær dejstrimlerne ud i stykker på 6-7 cm og form disse til små cirkler – klem dejenderne forsigtigt sammen uden at ødelægge stjernemønsteret.
  6. Læg alle vanillekransene på en bageplade beklædt med bagepapir med lidt afstand imellem. Stil bagepladen køligt i 15 minutter, så bevarer de mønstret under bagningen.
  7. Bag vanillekransene ved 185 grader i cirka 8 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *