Ingredieser:
250 g blødt smør
230 g sukker
260 g mel
4 æg
1 tsk bagepulver
korn fra en vaniljestang eller 3 tsk vaniljesukker
100 g mørk chokolade (70%)
100 g revet marcipan
½ dl mælk
Tilberedning:
Pisk blødt smør, sukker og vaniljekorn sammen til luftig masse
Tilsæt et æg ad gangenBland hvedemel og bagepulver og rør det i dejen
Rør mælken i dejen
Smelt chokoladen og lad den afkøle
Tag ca. 1/3 del af dejen i en skål og rør den mørke chokolade i. Rør marcipanen i den anden del af dejen.
Bag kagen i en springform med hul i midten. Fordel næsten al den lyse dej i bunden af formen og kom chokoladedejen ovenpå, og afslut med den lyse dej, der stadig er tilbage.
Bag marmorkagen ved 180 grader i 45-50 minutter
denne opskrift passer til randform
Dobbelt opskrift (opskriften kan også benyttes til muffins) til springform og 18 muffins (isske)