Denne kagecreme smager lækkert og er rimelg nem at have med at gøre
Ingredienser:
2 dl fløde
3 dl sødmælk
90 g sukker
1 stang vanille
3 hele æg
2 æggeblommer
30 g Maizena
50 g blødt smør
Tilberedning:
Mælk, fløde og sukker kommes i en kasserolle
Flæk vanillestangen og skarb kornene ud
Kom stang og korn i mælken
Bring det langsomt i kog
Imens røres æg, æggeblommer og Maizena
Når mælekeblndingen begynder at koge hældes halvdelen af det over æggeblandingen under omrøring
Hæld blandingen tilbage i kasserollen og kog det op under omrøring
Lad det koge 1 minut, mens der røres godt
Tag kasserollen af kogepladen og tilsæt nu det bløde smør lidt ad gangen
Rør det godt sammen – fisk vanillestangen op og du har nu den lækreste creme 🙂
Variationer:
Chokoladecreme: Tilsæt 70 g hakket mørk chokolade
– skal det være ekstra luxus også en spsk rom 😉 vanillecreme med appelsintwist.
– Tilsæt 1 spsk Cointreau – uhmm
Skal det være kanp så luxus creme, kan man erstatte fløden med sødmælk og helt udelade smøret ….