Lemoncurdkage1

Lis’ lemoncurdkage

En kage jeg opfandt en dag jeg ryddede op i køleskabet og opdagede at jeg havde 2 glas lemoncurd stående – og selvom jeg elsker lemoncurd, ja så er det lige lovligt meget bare til rundstykker 😉 Kagen er dejlig frisk og bliver faktisk endnu bedre af at stå et døgns tid i køleskabet
BUND (til ovnens bradepande – brug ca halvdelen, hvis det er spirngform)
400 g sukker
2 spsk vanillesukker
400 g smør
5 æg
400 g mel
2 tsk bagepulver
ca 1 dl lemoncurd
1 dl mælk
Pisk smør, sukker og vanille grundigt sammen
Tilsæt æg et ad gangen
Bland de resterende ingredienser i og rør det ensartet
Hældes i smurt bradepande med bagepapir i bunden
Bag ca. 40 min v 180 grader
Køl af og pynt
PYNT
½ l piskefløde
ca 1½ dl lemoncurd
friske hindbær
Revet skal af en økologisk citron
Pisk fløden til skum
Tag lidt flødeskum fra og rør med lemoncurd, bland nu forsigtigt dette med resten af flødeskummet og fordel det på kagen.
Pynt med hindbør og reven citronskal.
Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *