KyllingMedHvidløg

Kylling med estragon og hvidløg

Ingredienser:
1 stor fersk kylling
1 bundt esdragon
Mindst 1 hvidløg (altså et helt hvidløg ikke bare et fed)
2 skalotteløg (eller 1 almindeligt)
salt og peber
1 lime eller citron

Tilbehør:
Kartofler (skrællede og skåret i både)
lidt olie

Tilberedning:
Start med at tænde ovnen på 175 grader
Skyl kyllingen og gnid den derefter med godt med salt og peber.
Hvidløget deles op i fedene, som pilles. De store blandes med det meste esdragon og løg i kvarte. Denne blanding proppes i kyllingen, som lukkes med kødnåle.
De små fed hvidløg proppes i små “lommer” i kyllingen (lommerne laves ved at stikke med en urtekniv)
Læg kyllingen i bradepanden.
Kom lidt olie (1 spsk) i en frysepose, tilsæt kartoflerne og “ælt” posen godt, så olien fordeles. Fordel kartoflerne rundt om kyllingen.
Kværn med salt og peber, drys det sidste esdragon og pres limesaft henover.
Sæt bradepanden i oven i ca 1½ time (det afhænger af kyllingens vægt – man siger godt 1 time pr. kg, men kontrolèr evt, med stegetermometer elle kødnål (saften skal være klar)
Servér med en god salat.

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *