Chokoladekage med skumbanancreme

VIGTIGT: Cremen skal laves dagen før!

Ingredienser til bunden:
200 g smeltet smør
400 g Digestive knust til pulver

Ingredienser til kagen:
250 g mel
6 spsk (50 g) kakao
2 tsk vanilie
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 knsp salt
300 g sukker
2 æg
2½ dl vand
150 g smeltet smør
200 g hakket mørk chokolade (kan udelades)

Ingredienser til topping:
2 poser Carletti skumbananer a 90 g
4 dl piskefløde

Pynt:
bananchips

Tilberedning:
Skumbanancreme: 
Kom skumbananer og fløde i en kasserolle og varm det langsomt op…ikke koge… rør jøvnligt i det, til skumbananerne er smeltet. Hæld cremen i en skål og sæt på køl til næste dag – det er er meget vigtigt at den bliver helt gennemkold… nu kan den så forsigtigt piskes op til mousse

Bunden: Smelt 200 g smør og knus/blend imens de 400 g kiks. Bland det sammen til en masse og bred det ud i en form på ca 20×30 cm beklædt med bagepapir og smurt på siderne.

Nu skal kagedejen på. Start med at smelte smørret – Imens måler du de tørre ting op og rører dem sammen

Tilsæt, nu æg, vand og smeltet smør og rør det hele godt sammen og tilsæt så de 200 g chokolade (kan udelades)

og fordel det ud over kiksebunden

Kagen bages ved 175 grader i 40- 50 min. mærk efter med en nål

Når kagen er afkølet pyntes den med skumbanancreme og evt bananchips 🙂

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *