Ingredienser:
5 blade husblas
2½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
2½ pasteuriserede hvider
2½ pastauriserede blommer
evt. lidt sukker
0,5 ltr piskefløde
Tilberedning:
Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
Tag dem op og “kram” vandet af.
Smeltes over vandbad sammen med hyldeblomstsaften.
Lad det afkøle til stuetemperatur.
Imens piskes æggehviderne og fløde stiv (hver for sig!)
Pisk sukker og æggeblommer lyst
Rør hyldeblomstblandingen (lidt hurtigt) i æggeblandingen. vend hvider og flødeskum i.
Sættes på køl til den sætter sig
TIP:
Der er stor forskel på smagen af koncentreret hyldeblomstdrik… jeg bruger gerne den økologiske fra grønnegården…. men man skal smage sig lidt frem til ønsket smag og evt justere med citron og sukker.
– Kan også laves med Asti/champagne i stedet for hyldeblomst
– Smager lækkert med friske jordbærstykker f.eks. fordelt over mousselaget.