Flødeboller

Flødeboller

Ingredienser (Bunde):
Man kan tage en rulle marcipan og skære i tynde skiver
eller du kan bage en tynd småkage af mørdej:
300 gram hvedemel
200 gram smør
100 gram sukker
1 æg

Ingredienser og tilberedning (bund):
Alle delene æltes sammen
Dejen stilles koldt i en times tid og imens kan guffen laves 🙂
Mørdejen rulles meget tyndt ud (nærmest gennemsigtig)
Med et mindre glas udstiikkes 30 bunde som bages ved 200 grader til de er gyldne i kanterne.

Ingredienser og tilberedning af Guf:
150 g sukker og ½ dl vand koges op, lad det koge i 2 min.
75 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Sukkerlagen er klar, når den er gylden i kanten.
Hældes i kogende (121ºC), direkte fra blusset. Guffet piskes stift med en håndmixer ved middel hastighed i ca. 15 min.

Tilberedning:
Guffet sprøjtes på bundene med en sprøjtepose (eller alm. plastpose med et fingertykt hul), og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.

Efter afkøling overtrækkes flødebollerne med smeltet chokolade

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *