Chokoladeganache

Chokolade ganache

Chokolade ganache er en fløjlsblød chokolade creme, som kan anvendes i kager. Den skal tilberedes dagen før den skal i kagen og den er nem at lave. Chokolade ganache laves på kogt fløde og chokolade. Man kan anvende forskellig slags chokolade. Opskriften her passer ca. til et lag i en kage på 24 cm.

Ingredienser:
1/2 L Piskefløde
250 gram Lys chokolade eller 200 gram Mørk chokolade (eller orangechokolade) eller  150 gram Hvid chokolade

Tilberedning:
Hak chokoladen og kom den i en skål. Bring fløden i kog og hæld den straks over den hakkede chokolade. Lad det stå ca. 5 min til chokoladen er smeltet. Rør i fløden til det emulgere til en ensartet masse. Tildæk skålen med husholdningsfilm, så det går ned ad siderne i skålen og rører overfladen. Dette gøres for at undgå kondens, som ødelægger ganachen. Dæk den ikke til med et låg. Stilles på køl til næste dag.

Chokoladen vil stivne og falde til bunds i skålen, når den har været i køleskabet (hvid chokolade flyder oven på). Det er derfor vigtigt, at man starter på lav hastighed, når man starter med at piske ganachen op og bruger risene til at løsne chokoladen stille og roligt. Når du kan mærke/se at al chokolade fra bunden /overfladen er væk kan du øge hastigheden. Ganachen er færdig, når den har en let og lækker cremet konsistens, der minder om mayonnaise. Men vær opmærksom på, at det går stærkt og hvis ganachen bliver overpisket skiller den og den er sjældent til at redde.

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *