Lakridskarameller

Bløde Lakridskarammeller

Ingredienser:
1 dl vand,
500 g sukker,
8 g salt,
500 g glucosesirup (fåes bl.a. i Metro – alternativt 4 dl almindelig sirup),
50 g smør,
5 dl piskefløde
100 g salty liquorice syrup
evt. lidt raw liquorice powder
evt. lidt sort farvepasta (fåes ved specialkøbmanden.dk)

Tilberedning:
Opløs sukker og salt i vand
Tilsæt først glucosesirup, derefter smør og piskefløde
Massen koges op til ca. 125 grader (brug gerne et sukkertermometer)

Har man ikke termometer bruges karamelprøven. Det er den med at dryppe lidt af massen ned i iskoldt vand, hvorefter den så skal kunne formes. Kommer temperaturen ikke højt nok op, vil karamellerne blive for bløde.

Gryden tages af blusset og lakridssirup og evt. farvepasta tilsættes og der røres godt.

Massen hældes ud og afkøles på et stykke bagepapir, inden den bliver helt kold skæres den ud i mundrette stykker, som evt. vendes i lakridspulver

Som det ses på billederne, blev mine lidt “flade”, vil en anden gang forsøge at komme massen i en bradepande, så den bliver højere – men de smager rigtig godt 😉

kunne også forestille mig at lidt lime eller chili ville være godt… men nu var det første gang jeg forsøgte mig med karameller 😉

Opbevares køligt

Udskriv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *